Šošovicová kaša

Prísady pre 4 osoby:

225 g šošovice, 275 ml kokosového mlieka, 450 g dyne, 2 stredne veľké rajčiny, 2 šalotky, tymián, 1 štipľavá paprika (chilli), čerstvo mleté čierne korenie

Šošovicu dáme do veľkého hrnca, zalejeme dostatočným množstvom vody, privedieme do varu a neprikryté necháme variť asi hodinu alebo kým sa šošovica nerozvarí.

Dyňu ošúpeme a odstránime semená. Nakrájame na kocky. Ošúpeme oblanšírované rajčiny a nakrájame na väčšie kúsky. Šalotku nakrájame na plátky a spolu so zeleninou, celou štipľavou paprikou, tymiánom a korením pridáme k šošovici.

Pridáme kokosové mlieko a varíme ešte asi 20 alebo 25 minút, kým dyňa nezmäkne. Pred podávaním vyberieme štipľavú papriku.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s