Marocká cícerová polievka

Rozpis na 4 porcie:

2 polievkové lyžice repkového alebo slnečnicového oleja, 2 mrkvy nakrájané na hrubšie kolieska, 1/2 šálky jemne nakrájanej cibule, 2 strúčiky prelisovaného cesnaku, 1 a 1/2 šálky prepláchnutého cícera z konzervy, 3 šálky vody, 3 čajové lyžičky sušeného polievkového základu, 1/3 šálky tahini (sezamovej pasty), 2 polievkové lyžice čerstvej citrónovej šťavy, 1 polievková lyžica posekanej petržlenovej vňate, štipka korenia karí

Čas prípravy: 20 minút

Olej zohrejeme v hrnci. Pridáme mrkvu, petržlenovú vňať, karí, cibuľu a cesnak. Opekáme asi 3 minúty, odstavíme.

Do mixovacej nádoby vložíme cícer, vodu s polievkovým základom, tahini a citrónovú šťavu a zmixujeme. Rozmixovanú zmes primiešame do zeleninovej zmesi v hrnci. Zakryjeme, varíme asi 5 minút, občas premiešame, až kým suroviny nie sú mäkké. 

Ako ozdobu môžete pridať opekané sezamové semienka, kolieska mladej cibule, bylinkové cesnakové krutóny. 

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s