Karfiol a brokolica s rajčinovou omáčkou

Prísady pre 6 osôb:

1 cibuľa nakrájaná na jemno, 400 g konzerva drvených rajčín, 45 ml/3 polievkové lyžice rajčinového pyré, 20 g/3 polievkové lyžice celozrnnej múky, 300 ml odtučneného mlieka, 300 ml vody, 1 kg miešaných ružičiek karfiolu a brokolice, soľ a čerstvo mleté čierne korenie

V malom hrnci zmiešame cibuľu, rajčiny a rajčinové pyré. Privedieme do varu, znížime oheň a varíme 15-20 minút.

Múku vymiešame s troškou mlieka na pastu. Pastu vmiešame do rajčinovej zmesi, potom postupne pridáme zvyšné mlieko a vodu.

Za stáleho miešania uvedieme zmes do varu a varíme, pokiaľ nezhustne. Ochutíme soľou a korením. Omáčku odložíme na teplé miesto.

Karfiol a brokolicu naparíme nad vriacou vodou asi 5-7 minút alebo kým nie sú mäkké. Preložíme ich do servírovacej misy, prelejeme rajčinovou omáčkou a podávame.

 

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s