Klíčkový koláč

Prísady na 1 koláč:

100 g masla, 340 g celozrnnej múky, soľ, 1 čajová lyžička medu, 150 g ovčieho syra, 100 g netučného tvarohu, 150 g čerstvého bylinkového smotanového syra, 2 vajcia, 300 g výhonkov, 25 g slnečnicových semienok, tuk a múka na vymazanie a vysypanie formy

Doba prípravy: 1 hodina

Maslo so 150 ml vody uvedieme do varu. Vytvoríme cesto z múky, štipky soli, medu a vody s maslom. Vo fólii necháme trochu vychladnúť.

Rúru predhrejeme na 200°C. Formu vymastíme tukom a posypeme múkou. Rozdrobíme ovčí syr a rozmixujeme ho s tvarohom, čerstvým syrom a 1 vajcom. Druhé vajce rozklepneme, oddelíme žĺtok od bielku, žĺtok si odložíme a bielok vmiešame do syra.

Výhonky opláchneme, necháme odkvapkať a vmiešame do syrovej zmesi. Teplé cesto vyvaľkáme a vyložíme ním formu. Syrovú zmes vylejeme na cesto, potrieme žĺtkom a posypeme slnečnicovými semienkami. Pečieme v rúre na strednej priečke pri teplote 180°C asi 30 minút.

 

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s