Zeleninová korma

Prísady pre 4 osoby:

50 g/4 polievkové lyžice masla, 2 cibule nakrájané na prúžky, 2 prelisované strúčiky cesnaku, 2,5 cm kúsok čerstvého zázvoru – postrúhaného, 5 ml/1 čajová lyžička mletého kumínu, 15 ml/1 polievková lyžica mletého koriandru, 6 toboliek kardamónu, 5 cm kúsok škorice, 5 ml/1 čajová lyžička mletej kurkumy, 1 zemiak – ošúpaný a nakrájaný na 2,5 cm kocky, 1 malý baklažán nakrájaný na plátky, 115 g hríbov nakrájaných na hrubo, 115 g fazuľových strukov nakrájaných na 2,5 cm kúsky, 60 ml/4 polievkové lyžice prírodného jogurtu, 150 ml smotany, 5 ml/1 čajová lyžička garam masaly, soľ a čerstvo mleté čierne korenie, indický chlieb na podávanie

Maslo rozpustíme v hrnci s hrubým dnom. Pridáme cibuľu a varíme 5 minút, pokiaľ nie je mäkká. Pridáme cesnak a zázvor a varíme 2 minúty, potom vmiešame kumín, koriander, kardamón, škoricu a kurkumu. Varíme za stáleho miešania 30 sekúnd.

Pridáme zemiak, baklažán a hríby a asi 175 ml vody. Hrniec zakryjeme, privedieme do varu, potom znížime teplotu a varíme 15 minút. Pridáme fazuľové struky a varíme odokryté 5 minút.

Dierkovanou naberačkou vyberieme zeleninu do servírovacej misky a udržiavame ju teplú. Tekutinu v hrnci ochutíme soľou a korením, potom vmiešame jogurt, smotanu a garam masalu. Nalejeme na zeleninu a podávame s indickým chlebom.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s