Zázvorová špargľa s paradajkami

Rozpis na 4 porcie: 

2 polievkové lyžice kvalitnej sójovej omáčky, 1 čajová lyžička celozrnnej špaldovej múky, 2 polievkové lyžice oleja, 1 čajová lyžička čerstvého zázvoru posekaného najemno, 1/4 čajovej lyžičky octu, 4 šálky špargle ošúpanej a pokrájanej na 2,5 cm kúsky, 4 zelené cibuľky pokrájané na kolieska, 1 šálka krájaných šampiňónov, 2 zrelé paradajky pokrájané na mesiačiky

Čas prípravy: 20 minút

V malej miske zmiešame múku, sójovú omáčku a ocot. Odložíme bokom.

Olej zohrejeme vo veľkej panvici s nelepivým povrchom, pridáme zázvor a opekáme 10 sekúnd. Pridáme huby, špargľu a opekáme 5 minút. Pridáme cibuľu a opekáme 3 minúty. Pridáme paradajky, opekáme 3 minúty. Zalejeme tekutou zmesou z malej misky a za stáleho miešania varíme ešte asi 30 sekúnd, kým sa omáčka nelepí na zeleninu, hneď podávame.

 

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s