Špargľová polievka

Prísady pre 4 osoby: 

450 g mladej špargle, 40 g/3 polievkové lyžice masla, 6 nakrájaných šalotiek, 15 g/1 polievková lyžica hladkej múky, 600 ml zeleninového vývaru alebo vody, 15 ml/1 polievková lyžica citrónovej šťavy, 250 ml/1 šálka mlieka, 120 ml/1/2   šálky smotany, soľ a čerstvo mleté čierne korenie

Z polovičky šparglí odrežeme 4 cm zo špičiek a odložíme na ozdobu. Zvyšnú špargľu nakrájame na malé kúsky.

Vo veľkom hrnci rozpustíme 25 g/2 polievkové lyžice masla a nakrájanú šalotku na ňom 2-3 minúty opekáme do mäkka.

Pridáme špargľu a opekáme na malom ohni asi 1 minútu.

Vmiešame múku a varíme 1 minútu. Vmiešame vývar alebo vodu a citrónovú šťavu a ochutíme soľou a korením. Privedieme do varu, hrniec napoly zakryjeme a varíme 15-20 minút, pokým špargľa nebude celkom mäkká.

Polievku necháme trochu vychladnúť a rozmixujeme v mixéri do hladka. Vrátime do hrnca a pridáme mlieko.

Zvyšné maslo roztopíme v malej panvici a 3-4 minúty na ňom opekáme  odložené špargľové špičky .

Polievku zohrievame na malom ohni ešte 3-4 minúty. Vmiešame smotanu a špargľové špičky a ešte chvíľu zohrievame.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s