Špenátovo-ricottové conchiglie

Prísady pre 4 osoby: 

350 g veľkých cestovín conchiglie (veľké mušle), 450 ml passaty alebo paradajkovej dužiny, 275 g mrazeného pokrájaného špenátu – rozmrazeného, 50 g bieleho chleba bez kôrky, 120 ml mlieka, 60 ml/4 polievkové lyžice olivového oleja, 250 g syru ricotta, štipka mletého muškátového oriešku, 1 strúčik cesnaku – prelisovaný, 25 g čerstvo nastrúhaného syru, 25 g píniových orieškov alebo mandlí, soľ a čerstvo mleté čierne korenie

Rúru predhrejeme na 180°C. Vo veľkom hrnci necháme zovrieť osolenú vodu a necháme v nej uvariť cestoviny podľa návodu na obale. Uvarené cestoviny opláchneme pod studenou vodou, precedíme a odložíme na neskôr.

Z rozmrazeného špenátu vytlačíme cez sitko prebytočnú vodu.

Chlieb, mlieko a 45 ml/3 polievkové lyžice oleja dáme do mixéra a rozmixujeme. Pridáme špenát a ricottu a ochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom. Krátko pomixujeme.

Zmiešame passatu alebo paradajkovú dužinu s cesnakom a zvyšným olejom. Omáčku rovnomerne rozotrieme na dno ohňovzdornej misy.

Špenátovú zmes preložíme do vrecka na zdobenie a naplníme ňou cestoviny (prípadne ich naplníme pomocou lyžice). Naplnené cestoviny dáme do misy na omáčku.

Cestoviny dáme zohriať do rúry na 15 minút. Potom predhrejeme gril. Cestoviny posypeme syrom a orieškami a dáme dokončiť pod gril, kým syr nezhnedne.

 

Reklamy

One response

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s