Sladko-kyslý miešaný fazuľový zapekanec

Prísady pre 6 osôb:

450 g neošúpaných zemiakov, 15 ml/1 polievková lyžica olivového oleja, 40 g/3 polievkové lyžice masla, 40 g/1/3 šálky celozrnnej múky, 300 ml/1/4 šálky passaty (paradajková šťava), 150 ml/2/3 šálky nesladenej jablkovej šťavy, 60 ml/4 polievkové lyžice z každého: hnedý cukor, paradajkový kečup, suché sherry, jablkový ocot a sójová omáčka, 400 g konzerva bielej fazule, 400 g konzerva fazúľ flageoletiek, 400 g konzerva cíceru alebo šošovice, 175 g zelených fazuliek – nakrájaných a blanšírovaných, 225 g šalotiek – nakrájaných a blanšírovaných, 225 g hríbov – nakrájaných, tymián, majorán, soľ a čerstvo mleté čierne korenie

Rúru predhrejeme na 200°C. Zemiaky nakrájame na tenko a dáme variť do vriacej vody na 4 minúty. Potom ich precedíme a dáme do misky s olivovým olejom a zatrasieme, aby boli pokryté olejom zo všetkých strán. Dáme nabok.

Do hrnca dáme maslo, múku, passatu, jablkovú šťavu, cukor, paradajkový kečup, sherry, ocot a sójovú omáčku. Na nízkom ohni za stáleho miešania privedieme do varu a necháme 3 minúty variť.

Opláchneme a precedíme fazule a cícer/šošovicu a pridáme do omáčky so všetkými ostatnými prísadami. Dobre zamiešame.

Fazuľovú zmes dáme do veľkej zapekacej nádoby.

Zemiaky rozložíme na vrch tak, aby sa trochu prekrývali a úplne zakryli fazuľovú zmes.

Nádobu zakryjeme alobalom a pečieme asi 1 hodinu, kým sú zemiaky uvarené a mäkké. Alobal na posledných 20 minút pečenia odstránime , nech nám zemiaky trochu zhnednú.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s