Smotanová omáčka z opraženej zeleniny

Prísady pre 4 osoby:

2 mrkvy, 1 malý pór, 2 cibule, 100 g šampiňónov, 1 veľká paradajka, 2 polievkové lyžice ajvaru, 100 ml suchého červeného vína, sójová omáčka, 100 g créme fraiche

Doba prípravy: 30 minút

Mrkvu ošúpeme a nakrájame na väčšie kocky. Pór umyjeme, očistíme a nakrájame na hrubšie kolieska. Cibuľu ošúpeme a rozkrojíme na štvrtiny. Šampiňóny očistíme. Paradajku umyjeme, prekrojíme napoly a odstránime tvrdú časť okolo stopky.

Cibuľu opečieme v hrnci nasucho. Pridáme zvyšnú zeleninu a popražíme. Pridáme ajvar a ešte chvíľu pražíme.

Prilejeme červené víno, asi 400 ml vody a 1-2 polievkové lyžice sójovej omáčky. Necháme prikryté povariť na miernom ohni asi 15 minút. Potom precedíme cez sito.

Zeleninu zo sita spolu s créme fraiche rozmixujeme, pridáme k precedenej tekutine a ešte raz zohrejeme. Ochutíme sójovou omáčkou.

Podávame k dusenej zelenine, cestovinám, haluškám alebo s knedľou.

Recept na túto konkrétnu knedľu som našla tu (bola úplne super.. :-)):

http://varimevegansky.blogspot.com/2010/03/segedinsky-gulas-s-domacou-spaldovou.html

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s