Halušky so šampiňónmi a pažítkou

Rozpis na 4 porcie:

2 šálky celozrnnej špaldovej múky, 3 vaječné bielka, 1 čajová lyžička morskej soli, 1 polievková lyžica oleja, 1/2 šálky vody

Omáčka: 1 šálka nakrájaných šampiňónov (2 šálky mrazených), 1/2 šálky cibule pokrájanej na pásiky, 2 polievkové lyžice oleja, 1/4 šálky bieleho vína, posekaná pažítka, 1/2 šálky sójovej smotany, morská soľ, čerstvo pomleté biele korenie

Čas prípravy: 30 minút

V širokom hrnci privedieme do varu dostatočné množstvo vody. Z bielkov, múky, soli a vody vymiešame v mise hladké cestíčko. Pomocou haluškára a varechy pretlačíme cesto do vriacej vody s olejom a varíme 5-7 minút. Vyberáme pomocou cedidla a opláchneme pod prúdom studenej vody. Uvarené halušky vmiešame do vriacej šampiňónovej omáčky, prehrejeme a podávame posypané čerstvou pažítkou.

Príprava omáčky: Na oleji v panvici opečieme cibuľu dozlata, pridáme plátky šampiňónov a opečieme. Zalejeme sójovou smotanou a vínom, krátko varíme. Ochutíme soľou a bielym korením.

Reklamy

2 responses

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s