2 šálky celozrnnej špaldovej múky, 3 vaječné bielka, 1 čajová lyžička morskej soli, 1 polievková lyžica oleja, 1/2 šálky vody
Omáčka: 1 šálka nakrájaných šampiňónov (2 šálky mrazených), 1/2 šálky cibule pokrájanej na pásiky, 2 polievkové lyžice oleja, 1/4 šálky bieleho vína, posekaná pažítka, 1/2 šálky sójovej smotany, morská soľ, čerstvo pomleté biele korenie
Čas prípravy: 30 minút
V širokom hrnci privedieme do varu dostatočné množstvo vody. Z bielkov, múky, soli a vody vymiešame v mise hladké cestíčko. Pomocou haluškára a varechy pretlačíme cesto do vriacej vody s olejom a varíme 5-7 minút. Vyberáme pomocou cedidla a opláchneme pod prúdom studenej vody. Uvarené halušky vmiešame do vriacej šampiňónovej omáčky, prehrejeme a podávame posypané čerstvou pažítkou.
Príprava omáčky: Na oleji v panvici opečieme cibuľu dozlata, pridáme plátky šampiňónov a opečieme. Zalejeme sójovou smotanou a vínom, krátko varíme. Ochutíme soľou a bielym korením.
krásny recept, inšpirovala si ma :)
ooo.. dakujem benJ, som velice rada a dufam, ze bude chutit.. ;-)