Dusená kapusta so zemiakmi a syrovou omáčkou

Prísady pre 4 osoby: 

1 kg nových zemiakov, soľ, 1 hlávka kapusty (asi 1 kg), po 1 zväzku petržlenovej vňate a pažítky, bazalka, majoránka, 200 g kyslej smotany, 100 g čerstvého syra, 100 g ovčieho syra, 1 čajová lyžička maizeny, 1/4 l mlieka, čerstvo mleté čierne korenie, čerstvo nastrúhaný muškátový oriešok, olej, 80 g slnečnicových semienok

Doba príravy: 1 hodina

Zemiaky umyjeme a dáme do hrnca s osolenou vodou. Kapustu umyjeme, očistíme, rozkrájame na štvrtiny a navrstvíme na zemiaky. Necháme prikryté povariť na miernom ohni asi 45 minút.

Bylinky umyjeme, zmiešame s kyslou smotanou a syrmi a rozmixujeme na pyré.

Maizenu zmiešame s trochou mlieka, zvyšok mlieka uvedieme do varu a pridáme mlieko s maizenou a syrové pyré. Necháme asi 2 minúty povariť. Ochutíme korením a muškátovým orieškom.

Zemiaky roztlačíme a na oleji opražíme so slnečnicovými semienkami. Štvrtiny kapusty a zemiaky servírujeme na taniere a prelejeme syrovou omáčkou.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s