Karbonátky s kešu orieškami

Pre 4 osoby:

85 g bulguru, 115 g mrkvy, 1 stredne veľká cibuľa, 85 g nesolených kešu orieškov, 2 lyžice rastlinného oleja, 1-2 lyžice zeleninového vývaru, čerstvo mleté čierne korenie, celozrnná múka, rastlinný olej na vyprážanie

Bulgur nasypeme do misy, prelejeme ho takým množstvom vriacej vody, aby bol celkom zakrytý a necháme asi 1 hodinu pučať. Potom z neho vytlačíme prebytočnú vodu.

Ošúpeme a nastrúhame mrkvu, ošúpeme a najemno pokrájame cibuľu a nasekáme kešu oriešky a všetko vmiešame do bulguru. Ak treba, vmiešame primerané množstvo rastlinného oleja a vývaru, aby hmota dosiahla kompaktnú konzistenciu (nemala by však byť príliš mokrá). Ochutíme čerstvo mletým čiernym korením.

Hmotu rozdelíme a pomúčenými rukami vytvarujeme karbonátky. Obe strany karbonátkov obalíme v celozrnnej múke a potom 5 alebo 6 minút dohneda vyprážame z oboch strán. Podávame s veľkým šalátom alebo s varenou zeleninou.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s