Špargľa s tvarohovou penou

Prísady pre 2 osoby:

500 g zelenej špargle, soľ, 1-2 polievkové lyžice citrónovej šťavy, 2 bielky, 200 g tvarohu, 2 polievkové lyžice smotany, 1 zväzok zelených byliniek, 1 strúčik cesnaku, niekoľko pistáciových orieškov

Doba prípravy: 40 minút

Špargľu umyjeme a očistíme. Dusíme ju asi 20 minút v mierne osolenej vode a potom necháme odkvapkať. Špargľu prelejeme citrónovou šťavou a necháme vychladnúť.

Bielky ušľaháme do tuhej peny. Tvaroh ušľaháme so smotanou a soľou do krémova.

Bylinky opláchneme a nasekáme na jemno. Cesnak ošúpeme a tiež na jemno nasekáme. Nasekané bylinky, cesnak a ušľahané bielky vmiešame do tvarohového krému. Nasekáme pistáciové oriešky a posypeme nimi tvarohovú penu. Servírujeme ju ku špargli ako dressing.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s