Marhuľový cícer

Rozpis na 4 porcie:

3 polievkové lyžice olivového oleja, 1 veľká cibuľa pokrájaná najemno, 3 strúčiky cesnaku pokrájaného na tenké plátky, 1 šálka drvených paradajok, 1 konzerva prepláchnutého cícera, 3/4 šálky marhúľ sušených a pokrájaných na malé kúsky, 1/2 šálky vody, 1 čajová lyžička sušeného oregana, 1/2 čajovej lyžičky mletej rasce, morská soľ

Čas prípravy: 20 minút

V hlbokej panvici rozohrejeme olej, pridáme cibuľu a cesnak a za stáleho miešania opekáme na miernom ohni 5 minút. Teplota pri opekaní nesmie byť vysoká, inak by cesnak zhnedol a zhorkol. V prípade potreby podlejeme vodou.

Do panvice pridáme všetky ostatné suroviny. Dôkladne premiešame, privedieme do varu a varíme 10 minút. Podávame s kuskusom alebo naturálnou ryžou.

 

 

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s