Špargľové soté s kešu orechmi

Rozpis na 4 porcie:

2 polievkové lyžice oleja, 3 šálky ošúpanej špargle pokrájanej na 3 cm kúsky, 4 stredné mladé cibule pokrájané na kúsky (ako špargľa), 1 červená paprika nakrájaná na väčšie kocky, 2 strúčiky nasekaného cesnaku, 1 šálka surových kešu orechov

Zázvorová omáčka: 2 polievkové lyžice studenej vody, 2 polievkové lyžice kukuričného škrobu, 1/2 šálky vody, 1/2 čajovej lyžičky sušeného polievkového základu, 3 polievkové lyžice sójovej omáčky, 1 polievková lyžica čerstvého zázvoru nastrúhaného najemno, 1 čajová lyžička sezamového oleja, 1/4 čajovej lyžičky mletej červenej papriky, štipka čerstvo pomletého čierneho korenia

Čas prípravy: 10 minút omáčka, 10 minút soté

Príprava omáčky: V malej miske vymiešame 2 polievkové lyžice vody a kukuričný škrob. Olej zohrejeme v panvici alebo woku, pridáme zázvor a mletú červenú papriku, 1 minútu prehrievame za stáleho miešania. Zalejeme vodou so sušeným polievkovým základom, privedieme do varu a zahustíme zmesou škrobu a vody. Varíme ďalšie 2 minúty. Dochutíme sójovou omáčkou a štipkou mletého čierneho korenia. Omáčku si pripravíme ako prvú, prelejeme do menšej misky, wok umyjeme a použijeme na prípravu soté.

Olej zohrejeme vo veľkej panvici alebo woku na strednom ohni. Pridáme orechy, papriku, po 2 minútach opekania za stáleho miešania postupne pridáme špargľu, cibuľu, cesnak a naďalej opekáme asi 5 minút, kým zelenina nie je chrumkavá. Znížime oheň, zalejeme pripravenou omáčkou a miešame asi 1 minútu. Podľa potreby dochutíme koreninami. Podávame s naturálnou ryžou alebo celozrnným pečivom.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s