Frittata so sušenými paradajkami

Prísady pre 3-4 osoby:

6 sušených paradajok, 60 ml/4 polievkové lyžice olivového oleja, 1 malá cibuľa nakrájaná nadrobno, štipka sušeného tymiánu, 6 vajíčok, 50 g strúhaného syru, soľ a čerstvo mleté čierne korenie

Paradajky dáme do malej misky a zelejeme horúcou vodou tak, aby boli práve zakryté. Namáčame asi 15 minút. Paradajky vyberieme z vody a nakrájame ich na prúžky. Vodu z namáčania si odložíme.

Olej zohrejeme vo veľkej panvici s nelepivým dnom. Vmiešame cibuľu a varíme 5-6 minút, kým nie je mäkká a zlatá. Pridáme paradajky a tymián a pokračujeme v miešaní na strednom ohni asi 2-3 minúty. Osolíme a okoreníme.

Vajcia rozbijeme do misky a zľahka prešľaháme vidličkou. Vmiešame 45-60 ml/3-4 polievkové lyžice vody z namáčania paradajok a strúhaný syr.

Zvýšime teplotu pod panvicou. Keď je olej horúci, vlejeme vajcia. Rýchlo ich zmiešame so zvyšnými prísadami a prestaneme miešať. Znížime teplotu na strednú a varíme 4-5 minút na jednej strane, alebo pokiaľ je frittata nafúknutá a zospodu zlatohnedá .

Zoberieme veľký tanier, priložíme ho hore dnom na panvicu a pevne ho držiac rukavicami, panvicu otočíme a frittatu vyklopíme na tanier. Frittatu dáme naspäť do panvice a pokračujeme vo varení, kým nebude zlatohnedá aj z druhej strany, asi ešte 3-4 minúty. Dáme dole z ohňa. Frittatu môžme podávať horúcu, vlažnú alebo studenú, nakrájanú na kúsky.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s