Hríbová polievka

Prísady na 4 porcie:

25 g sušených húb, 30 ml/2 polievkové lyžice masla, 2 na tenko nakrájané póry, 2 na hrubo nakrájané šalotky, 1 na hrubo nakrájaný strúčik cesnaku, 225 g divých húb, 1,2 litra zeleninového vývaru, 2,5 ml/1/2 čajovej lyžičky sušeného tymiánu, 150 ml smotany, soľ a čerstvo mleté čierne korenie

Sušené huby dáme do misky, zalejeme 250 ml vlažnej vody a necháme namáčať 20-30 minút. Potom ich vyberieme z vody a vyžmýkame z nich čo najviac tekutiny. Vodu si odložíme na neskôr a huby nakrájame.

Olej a maslo zohrejeme  do penista vo veľkom hrnci. Pridáme nakrájaný pór, šalotky a cesnak a na malom ohni varíme asi 5 minút za častého miešania.

Čerstvé huby nakrájame a pridáme do hrnca. Na strednej teplote pár minút miešame, kým nezačnú mäknúť. Vlejeme vývar a uvedieme ho do varu. Pridáme sušené hríby, vodu z namáčania, sušený tymián, soľ a korenie. Znížime teplotu, hrniec napoly prikryjeme a varíme na malom ohni 30 minút, občas zamiešame.

Asi dve tretiny polievky nalejeme do mixéra a zmixujeme do hladka. Polievku vrátime do hrnca, vmiešame smotanu a zohrejeme. Ochutnáme, ak treba prisolíme a dokoreníme.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s