Grilované placky

Prísady pre 2 osoby (8-10 malých placiek):

50 g slnečnicových semienok, 75 g cibule. 3 polievkové lyžice chuťovo neutrálneho oleja, 1/2 kocky droždia, 250 g celozrnnej pšeničnej múky, 1 čajová lyžička soli

Doba prípravy: 1 a 1/2 hodiny

Slnečnicové semienka opražíme na panvici bez tuku. Ošúpeme cibuľu a nakrájame na malé kocky. Popražíme ju na oleji do hneda, zmiešame so slnečnicovými semienkami a necháme vychladnúť.

Droždie rozpustíme v 4 polievkových lyžiciach vlažnej vody a zmiešame s múkou, soľou a cibuľovou zmesou. Pridáme asi 100 ml vlažnej vody, aby vzniklo mäkké, ľahko tvarovateľné cesto. Necháme asi 1 hodinu kysnúť.

Z cesta vytvarujeme rukami 8-10 tenkých placiek a na stolnom grile asi 15 minút grilujeme. Po 10 minútach obrátime, druhú stranu stačí grilovať asi 5 minút.

Placky jeme buď samotné alebo s maslom/margarínom či plátkom syra, ktorý necháme rozohriať v grile, atď.

 

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s