Cviklové kofty

500 g dusenej červenej repy, 2,0-2,5 dl hladkej múky, 1 PL mletého kumínu, 1 PL mletého koriandru, 1 PL masaly, 1 ČL prášku do pečiva, soľ, ghí na praženie

Červenú repu nastrúhame. Dobre zamiešame so všetkými prísadami a necháme stáť asi 10 minút. Zohrejeme ghí. Urobíme guľky vo veľkosti vlašského orechu a na miernom ohni pražíme v ghí asi 10 minút.

Reklamy

5 responses

    • Leni, ja som kupovala ghi v indickych potravinach.. podla googlu je v BA v Shopping palace obchod, co sa vola Exoticke potraviny a tam by podla vsetkeho mali predavat indicke vychytavky.. potom sa este pamatam, ze v Govinde na Obchodnej mali taky kutik malinky, kde predavali nejake bezne u nas nedostupne veci, len sa nepamatam, ci aj ghi – kazdopadne, tam robia uplne najlepsie cviklove kofty a celkovo tam varia hrozne dobre.. ak si este nebola, velice odporucam.. :-)
      este taketo nieco som nasla: POPY s.r.o. Exotické potraviny
      – indický obchod (maloobchod a veľkoobchod) s exotickými potravinami a nápojmi z Ázie, Afriky a Latinskej Ameriky
      – adresa: Bratislava, 83104, Dom techniky, Škultétyho 1
      – tel..: 02/ 5557 4894
      alebo aj bio obchodiky by ho mohli mat.. a ked nie, tak zas ked pouzijes nieco ine namiesto neho, nic strasne sa nestane.. ;-))

      • Wow Zuzi! Ďakujem za takú obšírnu odpoveď :)! Bohužiaľ som nevydržala a kamaráti mi tiež dačo poradili. Škoda, že mi ako prvé poradili DM drogériu, kde som to nakoniec kúpila. Ale za veľké peniaze. Dozvedela som sa pritom, že na trhu, kde som pred tou DM-kou bola nakúpiť čerstvú zeleninku, predávajú tiež ghí v stánku s mliečnymi výrobkami :D! Takže som si trieskala hlavu o stenu potom doma. Nevadí, nabudúce budem vedieť, lebo sa mi to osvedčilo – nič sa mi nepripálilo a výborne to chutilo a ešte to je aj zdravé, takže ďakujem za novú vec v mojom jedálničku ;). Inak Govindu poznám a veľmi rada sa v nej stravujem, ale ešte mi nenapadlo si tam ísť kupovať ingrediencie, ale nabudúce vyskúšam ;).

        Ale ešte raz za ochotu, veľmi si to cením ;)

      • s radostou, Leni.. ;-) inac kebyze chces byt uplna frajerka, tak si mozes spravit ghi aj doma.. ono ghi je vlastne normalne maslo, akurat sa nejak vari a cedi a neviem co, osobne som to neskusala, ale mam doma par receptov nan.. ale to uz asi musi byt clovek fakt odhodlany, aby sa do takehoto nieco pustal.. :-))

  1. Ghí sa vždy robí doma: 500 g masla na miernom ohni rozpusstiť, asi 12 min zohrievať a pri tom stále zbierať lyžicou penu na vrchu: nič jednoduchšie. potom zliať do skla a nechať vonku na linke…..

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s