Pražené tofu s rezancami

Prísady na 4 porcie:

225 g pevného údeného tofu, 45 ml/3 polievkové lyžice tmavej sójovej omáčky, 30 ml/2 polievkové lyžice sherry alebo vermutu, 3 póry nakrájané na tenko, 2,5 cm čerstvého zázvoru – ošúpaného a nastrúhaného na jemno, 1 malá červená paprika – očistená a nakrájaná na tenko, 150 ml zeleninového vývaru, 10 ml/2 čajové lyžičky tekutého medu, 10 ml/2 čajové lyžičky kukuričnej múky, 225 g stredných vaječných rezancov, soľ a čerstvo mleté čierne korenie

Tofu nakrájame na 2 cm veľké kocky a dáme ho do misky so sójovou omáčkou a sherry alebo vermutom. Zatrasieme, aby boli zakryté všetky kúsky a necháme asi 30 minút marinovať.

Pór, zázvor, červenú papriku a vývar dáme do panvice. Privedieme do varu a varíme pri vysokej teplote 2-3 minúty, pokiaľ je všetka zelenina mäkká.

Z tofu vytlačíme tekutinu a marinádu si odložíme. Med a kukuričnú múku vmiešame do marinády.

Vaječné rezance dáme do veľkého hrnca s vriacou vodou a uvaríme podľa návodu.

Zohrejeme panvicu s nelepivým povrchom a rýchlo opražíme tofu zo všetkých strán do hneda.

Zeleninovú zmes pridáme do hrnca s tofu a marinádou, dobre zamiešame a varíme, kým tekutina nezhustne. Zmiešame s rezancami a hneď podávame.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s