Grilovaná stredomorská zelenina

Prísady pre 4 osoby:

150 g amarantu, 150 g quinoy, 4 polievkové lyžice citrónovej šťavy, štipka šafránu, soľ, 1 stredne veľký baklažán (asi 300 g), 400 g malých cukiet, 500 g rajčín, tymián, 5 polievkových lyžíc olivového oleja, čerstvo mleté čierne korenie, 250 g plátkového syra raclette

Doba prípravy: 30 minút

Amarant a quinou uvedieme do varu s vodou podľa návodu, spolu s citrónovou šťavou, šafranom a trochou soli a 10-15 minút povaríme.

Gril v rúre predhrejeme na 250°C. Zeleninu umyjeme a očistíme. Baklažán a cukety pozdĺžne nakrájame na 1/2 cm hrubé plátky. Rajčiny rozkrojíme na polovice a odstránime tvrdšiu časť okolo stopiek.

Zeleninu položíme reznou plochou na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme olejom, osolíme a okoreníme a rajčiny posypeme tymiánom.

Zeleninu grilujeme z každej strany asi 5 minút. Obložíme plátkami syra a znovu grilujeme, až kým sa plátky syra roztopia. Podávame so zmesou amarantu a quinoy.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s