Gratinovaná krupica s jahodovou omáčkou

Prísady pre 2 osoby:

3/4 l mlieka, kúsok škorice, 200 g krupice, 5 polievkových lyžíc medu, 4 vajcia, 500 g jahôd, tuk na vymazanie formy

Doba prípravy: 45 minút

Mlieko so škoricou uvedieme do varu, vsypeme krupicu a necháme asi 5 minút povariť na hustú kašu.

Vmiešame 3 polievkové lyžice medu a necháme trochu vychladnúť. Vmiešame žĺtky, z bielkov ušľaháme tuhý sneh a tiež vmiešame do kaše.

Rúru predhrejeme na 200°C. Plochú nákypovú formu s rozmermi asi 28×18 cm vymažeme tukom. Do formy dáme polovicu krupicovej kaše a zarovnáme. Polovicu jahôd položíme na kašu, zakryjeme zvyšnou kašou a znovu urovnáme povrch.

V rúre zapekáme na strednej priečke pri teplote 180°C asi 15-20 minút. Zvyšné jahody rozmixujeme a ochutíme zvyšným medom a podávame.

 

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s