Paradajkovo-šošovicovo-cibuľová polievka

Prísady na 4-6 porcií:

10 ml/2 čajové lyžičky slnečnicového oleja, 1 veľká nakrájaná cibuľa, 2 nakrájané stonky zeleru, 175 g červenej šošovice, 2 veľké paradajky – ošúpané a nakrájané, 900 ml zeleninového vývaru, 10 ml/2 čajové lyžičky sušených provensálskych byliniek, soľ a čerstvo mleté čierne korenie, nakrájaná petržlenová vňať na ozdobu

Olej zohrejeme vo veľkom hrnci. Pridáme cibuľu a zeler a varíme 5 minút, občas zamiešame. Pridáme šošovicu a varíme 1 minútu.

Vmiešame paradajky, vývar, sušené bylinky, soľ a korenie. Zakryjeme, privedieme do varu a varíme asi 20 minút, občas zamiešame.

Keď je šošovica uvarená a mäkká, necháme polievku trochu vychladnúť.

Polievku rozmixujeme na hladko. Ochutíme soľou a korením, vrátime do hrnca a znovu zohrejeme. Podávame ozdobenú petržlenovou vňaťou.

 

Reklamy

2 responses

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s