Palacinková torta

Prísady pre 4 osoby:

3 vajcia, 200 g múky, 1/4 l mlieka, štipka soli, minerálna voda, olej na pečenie, 250 g čučoriedok a 250 g malín, 500 g netučného tvarohu, 200 g creme double, 1 polievková lyžica vanilkového cukru, 40 g hnedého cukru, 100 g čučoriedkového lekváru

Vajcia zmiešame s múkou a mliekom, pridáme soľ. Cesto necháme asi 20 minút odpočinúť a pred pečením rozriedime troškou minerálnej vody.

Na malej panvici s hrubým dnom upečieme na malom množstve oleja tenké palacinky a necháme vychladnúť.

Čučoriedky a maliny umyjeme a necháme dobre odkvapkať. Tvaroh zmiešame s creme double, vanilkovým cukrom a cukrom a vmiešame ovocie.

Lekvár zohrejeme, aby sa dal ľahšie rozotierať. Každú palacinku natrieme lekvárom a ovocným tvarohom. Palacinky vrstvíme na seba a necháme v chlade uležať.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s