Hríbová chrumkavá bageta

Pre 2-4 osoby:

1 krátka francúzska bageta (cca 25 cm), 10 ml/2 čajové lyžičky olivového oleja, 250 g rozštvrtených hríbov, 10 ml/2 čajové lyžičky kečupu, 10 ml/2 čajové lyžičky citrónovej šťavy, 30 ml/2 polievkové lyžice nízkotučného mlieka, 30 ml/2 polievkové lyžice nakrájanej čerstvej pažítky, soľ a čerstvo mleté čierne korenie, čerstvá pažítka na ozdobu

Rúru predhrejeme na 200°C. Bagetu rozrežeme pozdĺžne na polovicu. Zo stredu vyberieme mäkké vnútro, po stranách necháme hrubé steny.

Bagetu natrieme olejom, dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme asi 6-8 minút, pokým nie je bageta zlatá a chrumkavá.

Hríby dáme do malého hrnca s kečupom, citrónovou šťavou a mliekom. Varíme asi 5 minút, kým sa väčšina tekutiny nevyparí.

Stiahneme z ohňa, pridáme pažítku a ochutíme soľou a korením. Lyžicou dáme hríby do bagiet a servírujeme horúce, ozdobené nakrájanou pažítkou.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s