Zemiakové šúľky s bavorskou kapustou

Pre 4 osoby potrebujeme:

1 kg zemiakov, 200 g celozrnnej múky, 1 vajce, morskú soľ, mleté čierne korenie, trocha muškátového oriešku, olej na fritovanie

Na kapustu: 4 lyžice masla, 1 cibuľu, 1 menšiu hlávku bielej kapusty, 1 šálku bieleho vína, 1/4 l zeleninového vývaru, 1 lyžičku rasce, 1-2 lyžice ovocného octu, trocha hnedého cukru

Postup prípravy:

Zemiaky uvaríme, olúpeme a pretrieme cez sito.

Pridáme múku, vajce a vypracujeme tuhé cesto.

Osolíme a okoreníme mletým čiernym korením a muškátovým orieškom.

Sformujeme šúľky s hrúbkou 2 prstov a v horúcom oleji ich fritujeme zo všetkých strán do zlatožlta.

V hrnci zohrejeme maslo, pridáme nadrobno posekanú cibuľu a speníme do sklovita.

Kapustu očistíme, postrúhame, pridáme k cibuli a podusíme.

Podlejeme bielym vínom, doplníme zeleninovým vývarom, ochutíme rascou, ovocným octom a cukrom.

Prikryté varíme pri strednej teplote 25-30 minút.

Šúľky servírujeme s bavorskou kapustou.

 

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s