Hubové rizoto

Pre 4 osoby:

Na vývar: 200 g šampiňónov, 1 nakrájaný pór – len biela časť, 1 nakrájaná veľká mrkva, 1 nakrájaná stonka zeleru, 2 strúčiky cesnaku, 125 ml bieleho vína, 2 bobkové listy, 1 rozštvrtená veľká cibuľa

Na rizoto: 2 polievkové lyžice olivového oleja, 50 g masla, 3 šalotky – olúpané a na jemno nakrájané, 450 g guľatej ryže, 150 ml suchého bieleho vína, 2 na jemno nakrájané zavárané hľuzovky (cca 20 g), 200 g húb kuriatok, 25 g čerstvej petržlenovej vňate, morská soľ a čerstvo mleté čierne korenie

Čas prípravy: 1 – 2 hodiny

Všetky prísady na vývar dáme do veľkého hrnca. Zalejeme 2 litrami studenej vody a privedieme do varu. Znížime oheň a varíme 45 minút. Vývar precedíme a udržiavame ho teplý.

Vo veľkom hrnci zohrejeme olivový olej a polovicu masla  a šalotky opečieme do sklovita. Pridáme ryžu, poriadne zamiešame, nech sa všetky zrnká obalia olivovým olejom a pridáme víno. Keď sa víno skoro celé vstrebe do ryže, začneme postupne po jednej naberačke za stáleho miešania pridávať vývar.

Na zvyšnom masle opražíme huby a po cca. 15 minútach ich pridáme do rizota spolu s petržlenovou vňaťou a ochutíme soľou a korením. Rizoto podávame pokvapkané olivovým olejom s trochou bazalky.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s