Ovocný koláč

Prísady pre 4 osoby:

3 vajcia, 40 g hnedého cukru, 50 g celozrnnej pšeničnej múky, 50 g pšeničnej múky, 100 ml mlieka, 150 g suchého tvarohu odkvapkaného na site, 200 g letných plodov – čerstvých alebo mrazených (napr. čučoriedky, maliny, egreše..), 3 slivky alebo broskyne alebo nektarinky, soľ, práškový cukor na posypanie, 200 g smotany na šľahanie, 3 polievkové lyžice likéru podľa chuti, 1 polievková lyžica cukru, tuk na vymazanie formy

Doba prípravy: 1 hodina

Vymažeme nákypovú formu s rozmermi 25×35 cm. Rúru predhrejeme na 180°C.

Vajcia rozklepneme, oddelíme žĺtky od bielkov a žĺtky zmiešame s cukrom, mliekom a tvarohom.

Letné ovocie umyjeme, prípadne rozmrazíme. Slivky alebo broskyne tiež umyjeme, rozpolíme ich, odstránime kôstky a dužinu nakrájame na úzke dieliky.

Bielky so štipkou soli ušľaháme na tuhý sneh a vmiešame do žĺtkovej zmesi.

Cesto naplníme do formy a navrch kladieme ovocie. Zapekáme v rúre na strednej priečke pri teplote 160°C asi 45 minút. Po dopečení posypeme práškovým cukrom. Smotanu ušľaháme a vmiešame likér. Pridáme podľa  chuti cukor a podávame s koláčom.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s