Hrášková polievka

Rozpis na 2-3 porcie: 

25 g/2 polievkové lyžice masla, 2 alebo 3 na jemno nakrájané šalotky, 400 g ošúpaného čerstvého hrášku (z cca 1,3 kg neošúpaného hrášku) alebo rozmrazený mrazený hrášok, 45-60 ml smotany na šľahanie, soľ a čerstvo mleté čierne korenie, krutóny na ozdobu

Maslo roztopíme  vo veľkom hrnci. Pridáme šalotky a varíme asi 3 minúty, občas zamiešame.

Pridáme 500 ml vody a hrášok, ochutíme soľou a korením.

Prikryjeme a varíme 12 minút, ak máme mladý alebo mrazený hrášok a 18 minút, ak máme veľký alebo starší hrášok. Občas premiešame.

Keď je hrášok mäkký, rozmixujeme ho. Vrátime ho do hrnca, vmiešame smotanu a zohrejeme, ale už nenecháme zovrieť. Ochutíme soľou a korením a podávame s krutónmi.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s