Krémová šošovicová polievka

Rozpis na 4 porcie:

1 mrkva nakrájaná na kocky, 1 veľká nakrájaná cibuľa, 2 polievkové lyžice oleja, 1 konzerva prepláchnutej šošovice, 4 šálky vody, 4 čajové lyžičky sušeného polievkového základu, 1 polievková lyžica majoránu, morská soľ, plátky citróna na ozdobu, 10-12 klinčekov

Čas prípravy: 20 minút

Olej rozohrejeme vo veľkom, hlbokom hrnci. Mrkvu, cibuľu a klinčeky opečieme na oleji na strednom ohni, kým nebude cibuľa sklovitá.

Zalejeme vodou s polievkovým základom, osolíme, privedieme do varu a varíme 10 minút.

Pridáme šošovicu a majorán, premiešame a polovicu hmoty dáme do mixéra a rozmixujeme. Rozmixovanú hmotu prilejeme do zvyšku polievky v hrnci, privedieme do varu a varíme asi 3 minúty. Pri podávaní ozdobíme plátkom citróna.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s