Špargľový koláč

Prísady na 1 formu s priemerom 26 cm:

500 g špargle, soľ, 20 g masla, 120 g prepusteného masla ghí, 350 g múky, bazalka, 3 vajcia, 100 g smotany, 100 ml mlieka, 50 g ovčieho syra, čerstvo mleté čierne korenie, tuk a múka na vymazanie a vysypanie formy

Doba prípravy: 1 a 1/2 hodiny

Špargľu ošúpeme a povaríme 10 minút v 1/8 l vody so soľou a maslom.

Prepustené maslo ghí uvedieme zakryté do varu so 150 ml vody. Múku zmiešame s 1 lyžičkou soli, do prostriedku vyhĺbime jamku a vlejeme do nej tekutinu. Lyžicou vypracujeme cesto zvnútra smerom von. Vypracované cesto necháme vo fólii 20 minút odpočinúť. (Cesto nesmie byť príliš studené alebo suché, ináč by sa zle spracovávalo.)

Rúru predhrejeme na 200°C. Formu vymažeme tukom a vysypeme múkou.

Vajcia rozmixujeme so smotanou, mliekom, syrom a bazalkou a ochutíme korením.

Cesto vyváľame a vyložíme ním formu. Na niekoľkých miestach ho vidličkou prepichneme. Špargľu nakrájame tak, aby sa dala rozložiť do formy v tvare hviezdy (špičkami do prostriedku). Miesto medzi jednotlivými lúčmi hviezdy vyplníme skrojkami špargle. Zalejeme smotanovou zmesou a pečieme v rúre na strednej priečke pri teplote 180°C asi 30 minút.

 

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s