Zapekané ovocie

Prísady pre 4 osoby:

12 celozrnných alebo bežných suchárov, 2 vajcia, 1/2 l mlieka, 2 banány, 250 g smotanového tvarohu, 100 g višňového kompótu, 5 mandariniek, 2 kiwi, 1 polievková lyžica hnedého cukru, tuk na vymazanie formy

Doba prípravy: 1 hodina

Vysokú nákypovú formu vymastíme tukom. Rúru predhrejeme na 220°C. Formu vyložíme jednou vrstvou suchárov. Vajcia rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov. Mlieko rozmixujeme s banánmi, žĺtkami a tvarohom.

Višne necháme odkvapkať. Mandarínky ošúpeme a rozdelíme na mesiačiky. Kiwi ošúpeme a nakrájame na plátky.

Časť ovocia kladieme na sucháre a zalejeme časťou banánového mlieka. Potom dáme opäť vrstvu suchárov, ovocia a banánového mlieka.

Pokrm pečieme v rúre na strednej priečke pri teplote 200°C asi 30 minút.

Medzitým ušľaháme z bielkov a cukru tuhý sneh. Sneh navŕšime na zapečený pokrm a gratinujeme ešte ďalších 10 minút pri rovnakej teplote.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s