Plnené šampiňóny

Prísady pre 4 osoby:

12 veľkých šampiňónov, 3 polievkové lyžice citrónovej šťavy, 3 polievkové lyžice chuťovo neutrálneho oleja, soľ, 20 g tekvicových semienok, 20 g slnečnicových semienok, 20 g sezamových semienok, 75 g jemného plesňového syra, 2 polievkové lyžice zákysu, tymián, tuk na vymazanie plechu

Doba prípravy: 30 minút

Šampiňóny utrieme utierkou, nožičky odkrojíme a použijeme do iného jedla. Citrónovú šťavu zmiešame s olejom a štipkou soli a huby v tejto zmesi namočíme.

Tekvicové a slnečnicové semienka nasekáme a zmiešame so sezamovými semienkami. Jemný plesňový syr roztlačíme vidličkou a zmiešame so zákysom. Potom vmiešame semienka a tymián.

Rúru predhrejeme na 200°C. Plech na pečenie vymažeme tukom. Hlavičky šampiňónov naplníme syrovým krémom. Potom pokvapkáme zvyšnou citrónovou šťavou a kladieme na plech. Pečieme v rúre na strednej priečke pri teplote 180°C asi 15 minút do hneda. Šampiňóny podávame vlažné.

 

 

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s