Zemiakový koláč

Prísady na 1 plech (asi 6 porcií):

750 g zemiakov, 60 g masla, 2 malé vajcia, 300 pšeničnej celozrnnej múky, soľ, čerstvo nastrúhaný muškátový oriešok, 2-3 póry, 1 červená paprika, 100 g rajčinového pretlaku, 1 cuketa, 1 rajčina, 125 g smotany, 2 vajcia, 150 g nastrúhaného syra gouda, 1/2 čajovej lyžičky sušeného oregana

Doba prípravy: 1 a 1/4 hodiny

Zemiaky uvaríme v šupke, ešte horúce ošúpeme a prelisujeme. Necháme vychladnúť.

Rúru predhrejeme na 220°C. Zemiaky, 40 g masla, vajcia, múku, soľ a muškátový oriešok spracujeme na cesto. Plech vyložíme papierom na pečenie a cesto naň rozvaľkáme.

Póry očistíme, umyjeme a nakrájame na tenké kolieska. Opražíme asi 10 minút na zvyšnom masle. Papriku očistíme, umyjeme a nakrájame na malé kúsky.

Cesto potrieme rajčinovým pretlakom. Obložíme ho rajčinami, paprikou a pórom. Cuketu očistíme a nakrájame na kolieska a tiež dáme na cesto.

Smotanu, vajcia, syr a oregano zmiešame a nalejeme na koláč. V rúre na spodnej priečke zapečieme pri teplote 200°C asi 25 minút.

 

 

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s