Višňový koláč

Prísady pre 4 osoby:

1 veľký višňový kompót, 250 g chleba z predošlého dňa nakrájaného na plátky, 4 vajcia, 80 g hnedého cukru, 1 polievková lyžica kakaa, 2 polievkové lyžice mandlí nakrájaných na plátky, tuk na vymazanie formy

Doba prípravy: 1 a 1/4 hodiny

Višne necháme na site odkvapkať. Šťavu zachytíme.

Ak je chlieb ešte mäkký, otoastujeme ho. Potom ho rozlámeme a navlhčíme trochou šťavy z kompótu. Plochú nákypovú formu vymastíme tukom. Rúru predhrejeme na 180°C.

Vajcia rozklepneme, oddelíme žĺtky od bielkov a žĺtky  ušľaháme s cukrom a kakaom na krém. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh.

Žĺtkovú zmes a višne spojíme s navlhčeným chlebom a vmiešame sneh z bielkov. Cesto rozotrieme do formy a posypeme plátkami mandlí. Pečieme v rúre na strednej priečke pri teplote 160°C asi 40 minút.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s