Syrové suflé so žeruchou

Prísady pre 4 osoby:

2 krabičky žeruchy, 4 vajcia, 100 g strúhaného syru, 4 polievkové lyžice mletých lieskových orieškov, 2 čajové lyžičky strúhanky, bylinková soľ, čerstvo mleté čierne korenie, čerstvo nastrúhaný muškátový oriešok, tuk na vymazanie formy

Doba prípravy: 40 minút

Žeruchu odstrihneme a umyjeme. Rúru predhrejeme na 190°C.

Formu na suflé vymažeme tukom. Vajcia rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky zmiešame so syrom, orieškami a strúhankou. Osolíme a okoreníme čiernym korením a muškátovým orieškom.

Z bielkov ušľaháme pevný sneh a opatrne ich vmiešame do žĺtkovej zmesi. Nakoniec vmiešame žeruchu a naplníme do pripravenej formy. Suflé pečieme asi 25 minút v predhriatej rúre na strednej priečke pri teplote 160°C. Ihneď podávame, aby sa suflé nezrazilo.

 

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s