Pšenový puding s pažítkovou omáčkou

Prísady pre 4 osoby:

1 polievková lyžica olivového oleja, 250 g pšena, 400 ml zeleninového vývaru, 200 g netučného tvarohu, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, sladká paprika, 1 malá červená paprika, 1 malá žltá paprika, 1 zelená paprika, 1 malý pór, 4 vajcia, 150 g feta syru, 250 g smotanového jogurtu, 1 malý zväzok pažítky, tuk, pšeno a strúhanka na vymazanie a vysypanie formy

Doba prípravy: 2 hodiny

Olej zohrejeme a pšeno v ňom ľahko opražíme. Prilejeme vývar a necháme prejsť varom.

Vmiešame tvaroh, okoreníme a dusíme na malom ohni asi 20 minút. Necháme vychladnúť.

Papriky umyjeme, očistíme a nakrájame na drobno. Pór umyjeme, očistíme a nakrájame na tenké kolieska. Rúru predhrejeme na 200°C. Vymastíme bábovkovú formu a vysypeme ju pšenom a strúhankou.

Rozklepneme vajíčka a oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky a zeleninu vmiešame do pšenovej hmoty. Bielky ušľaháme a zapracujeme tiež do cesta. Formu naplníme cestom a pečieme v rúre na strednej priečke pri teplote 180°C asi 1 hodinu.

Fetu a jogurt rozmixujeme na krém. Pažítku umyjeme a nadrobno nakrájame. Potom vmiešame do jogurtovej omáčky. Okoreníme.

Bábovku vyberieme z rúry, necháme niekoľko minút odpočinúť a podávame.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s