Ovocný šalát Waldorf

Prísady pre 4 osoby:

200 g tmavého hrozna, 150 g bieleho hrozna bez jadierok, 1 pomaranč, 1/2 červeného jablka, 250 g stonkového zeleru, 50 g jadier vlašských orechov, 75 g citrónového jogurtu, 50 g creme fraiche, soľ, 1-2 polievkové lyžice citrónovej šťavy, worčestrová omáčka

Doba prípravy: 30 minút

Hrozná umyjeme a odstopkujeme. Pomaranč rozdelíme na dieliky a zachytíme vytekajúcu šťavu.

Jablko umyjeme, rozkrojíme na štvrtiny, odstránime jadrovník a nakrájame na tenko. Ovocie opatrne zmiešame.

Zeler umyjeme, očistíme, nakrájame na tenké plátky a pridáme k ovociu.

Vlašské orechy opražíme na suchej panvici a necháme vychladnúť. Nasekáme na drobno.

Citrónový jogurt vymiešame dohladka s creme fraiche. Osolíme. Do zmesi ovocia a zeleru vmiešame oriešky a dressing. Ochutíme citrónovou šťavou a worčestrovou omáčkou.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s