Pomarančové suflé

Prísady pre 4 osoby:

3 pomaranče, 2 vajcia, 400 g netučného tvarohu, 4 čajové lyžičky javorového sirupu, 50 g múky, 2 polievkové lyžice krupice, 40 g nastrúhaných mandlí, práškový cukor na posypanie, tuk na vymazanie formy

Doba prípravy: 1 hodina

Vymastíme plochú nákypovú formu s priemerom 26 cm. Rúru predhrejeme na 180°C.

Pomaranče olúpeme ostrým nožom vrátane bielej šupky a jednotlivé dieliky vylúpneme z kožky. Pritom zachytíme vytekajúcu šťavu.

Vajcia rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov. Tvaroh zmiešame s javorovým sirupom, vaječnými žĺtkami, pomarančovou šťavou, múkou, krupicou a nastrúhanými mandľami.

Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a vmiešame do cesta.

Cesto vlejeme do formy vymazanej tukom. Obložíme dielikmi pomaranča.

Suflé pečieme v rúre na strednej priečke pri teplote 160°C asi 45 minút. Ihneď posypeme práškovým cukrom a podávame, kým je suflé ešte nadýchané.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s