Plnené syrové hlavičky

Prísady pre 4 osoby:

4 rajčiny (priemer 5-6 cm), 8 hlavičiek šampiňónov (priemer 5-6 cm), 150 g pikantného syra nakrájaného na 1/2 cm hrubé plátky, 1 zväzok petržlenovej vňate, 1 malá cibuľka, 1 strúčik cesnaku, 2-3 čajové lyžičky olivového oleja lisovaného za studena, soľ, čierne korenie, čerstvo nastrúhaný muškátový oriešok

Doba prípravy: 40 minút

Rajčiny umyjeme a rozkrojíme na polovice. Odstránime stopky a ich okolie a vykrojíme vnútrajšky. Šampiňóny umyjeme. Nožičky vykrútime a na jemno nasekáme. Syr nakrájame nadrobno. Petržlenovú vňať umyjeme a na jemno nasekáme, cibuľu a cesnak ošúpeme a jemne nakrájame.

Nožičky šampiňónov, cibuľu a cesnak opečieme na 1 lyžičke oleja, okoreníme a asi 5 minút dusíme. Rajčiny a šampiňóny vložíme do olejom vymazanej formy.

Rúru predhrejeme na 200°C. Petržlenovú vňať a 100 g syra vmiešame do šampiňónovej zmesi a naplníme ňou polovice rajčín a hlavičky šampiňónov.

Posypeme zvyšným syrom a zapekáme v rúre na strednej priečke pri teplote 180°C asi 15 minút.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s