Gratinovaná mrkva so zemiakmi a fazuľovými strukmi

Prísady pre 4 osoby:

500 g fazuliek, 800 g mrkvy, 500 g zemiakov, 1 polievková lyžica masla, 200 g strúhaného syru, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, 1/2 l mlieka, 250 g smotany

Doba prípravy: 1 a 1/2 hodiny

Zeleninu umyjeme. Konce strukov odkrojíme. Mrkvu a zemiaky ošúpeme a nakrájame na tenké plátky.

Rúru predhrejeme na 200°C. Veľkú plochú nákypovú formu (asi 25×30 cm) vymažeme maslom. Striedavo kladieme vrstvu zemiakov, mrkvy a fazuľových strukov a pritom vždy posypeme syrom.

Korenie zmiešame s mliekom a smotanou a prelejeme cez zeleninu. Pečieme v rúre na strednej priečke pri teplote 180°C asi 1 hodinu a 10 minút.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s