Nahý mouřenín

Prísady pre 4 osoby:

100 g mliečnej čokolády, 100 g masla, 2 a 1/2 polievkovej lyžice kakaa, 4 vajcia, 40 g hnedého cukru, 60 g múky, 50 g strúhanky, 75 g nastrúhaných lieskových orieškov, 200 g vykôstkovaných višní alebo višňového kompótu

Doba prípravy: 1 a 1/4 hodiny

Pripravíme si horúci vodný kúpeľ a čokoládu v ňom roztopíme. Roztopenú čokoládu zmiešame s maslom a kakaovým práškom do krémova.

Vajcia rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky vmiešame do čokoládovej hmoty. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a postupne doňho primiešame cukor. Do čokoládového krému pridáme múku, strúhanku a orechy.

Vmiešame višne a sneh z bielkov.

Formu s objemom 1 a 1/2 litra vysypeme kakaovým práškom. Naplníme cestom, formu prikryjeme a postavíme do horúceho vodného kúpeľa.

Asi 50 minút varíme, potom formu otvoríme, necháme krátko odležať a vyklopíme. Podávame s vanilkovou omáčkou alebo šľahačkou.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s