Syrová polenta v rajčinovej omáčke

Prísady pre 4 osoby:

400 g polenty (kukuričnej krupice), 100 g strúhaného syru, 4 polievkové lyžice chuťovo neutrálneho oleja, 1/2 l mlieka, 1/2 l zeleninového vývaru, 750 g rajčín, 1 červená paprika, 1 šalotka, tymián, soľ, čerstvo mleté čierne korenie

Doba prípravy: 45 minút

Kukuričnú krupicu zmiešame s nastrúhaným syrom a ľahko prehrejeme v hrnci s 1 polievkovou lyžicou oleja. Prilejeme mlieko a vývar. Za stáleho miešania uvedieme do varu a na miernom ohni varíme. Potom dáme dole z ohňa a necháme ešte asi 15  minút pučať.

Rajčiny olúpeme a dužinu nakrájame na menšie kúsky.

Papriku umyjeme a očistíme. Nakrájame na malé kocky. Šalotku olúpeme a tiež nadrobno nakrájame.

V panvici zohrejeme zvyšný olej a šalotku na ňom podusíme do sklovita. Pridáme rajčiny, papriku a tymián a necháme asi 10 minút povariť. Omáčku ochutíme soľou a korením. Podávame s polentou.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s