Marocký mrkvový šalát

Rozpis na 4-6 porcií:

3 šálky nahrubo postrúhanej mrkvy (asi 500 g), 2 polievkové lyžice hnedého cukru, 1/2 čajovej lyžičky morskej soli, šťava z polovice citróna, 2 polievkové lyžice oleja (nie olivového), 1 strúčik cesnaku posekaný nahrubo, 1/2 čajovej lyžičky mletej papriky, 1/2 čajovej lyžičky mletej rímskej rasce, 1/4 čajovej lyžičky mletej škorice, 1 polievková lyžica posekanej petržlenovej vňate

Čas prípravy: 20 minút

Vo veľkej mise zmiešame mrkvu s cukrom. V malej miske zmiešame všetky ostatné suroviny.

Primiešame do mrkvovej zmesi a necháme postáť v chladničke aspoň 20 minút.

 

Reklamy

One response

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s