Jablkové koláčiky so škoricovým cukrom

Prísady pre 4 osoby:

140 g celozrnnej pšeničnej múky, 100 ml mlieka, 2 vajcia, štipka soli, 1 balíček vanilkového cukru, minerálna voda, 3 kyslasté jablká, 50 g hnedého trstinového cukru, škorica, 80 g prepusteného masla

Doba prípravy: 40 minút

Múku zmiešame s mliekom. Pridáme vajcia, soľ a cukor a vypracujeme cesto. Necháme asi 15 minút uležať, potom pridáme trošku minerálnej vody.

Jablká ošúpeme, vykrojíme jadrovníky a nakrájame na hrubšie plátky. Cukor zmiešame so škoricou.

Dostatočné množstvo prepusteného masla rozohrejeme na panvici. Kolieska jabĺk postupne namáčame do cestíčka, kladieme do horúceho tuku a z obidvoch strán pražíme do zlatista. Jablkové koláčiky necháme okvapkať na papierovej utierke a ešte horúce posypeme škoricovým cukrom.

 

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s