Hríbová panvica s amarantom

Prísady pre 2 osoby:

160 g amarantu, 350 ml zeleninového vývaru, 400 g šampiňónov, 200 g rajčín, 30 g masla, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy, 2 polievkové lyžice nasekanej petržlenovej vňate, 50 ml kyslej smotany

Doba prípravy: 30 minút

Amarant v hrnci nasucho zohrejeme, prilejeme vývar a dusíme 15 minút. Stiahneme z ohňa a prikryté necháme napučať.

Šampiňóny očistíme a rozkrojíme na štvrtiny. Rajčiny prelejeme vriacou vodou, necháme 1 minútu pôsobiť, stiahneme šupku, odstránime okolie stopky a nakrájame na dieliky.

Maslo rozohrejeme na panvici, hríby opražíme a okoreníme soľou, korením a citrónovou šťavou.

Pridáme amarant a spoločne pražíme. Keď je amarant horúci, pridáme petržlenovú vňať a kúsky rajčín a necháme zohriať.

Podávame s kyslou smotanou.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s