Syrová roláda

Prísady pre 4 osoby:

150 g bulguru, 200 ml rajčinovej šťavy, 8 veľkých listov bielej kapusty, soľ, 75 g čerstvého bylinkového syra, čerstvo mleté čierne korenie, 4 veľké, nie príliš hrubé plátky syra gouda, tuk na vymazanie formy

Doba prípravy: 40 minút

Bulgur s rajčinovou šťavou privedieme do varu. Na vypnutej platničke necháme asi 10 minút pučať.

Listy bielej kapusty umyjeme a blanšírujeme vo vriacej osolenej vode asi 3 minúty. Potom osušíme.

Čerstvý syr zmiešame s bulgurom a okoreníme soľou a korením.

Rúru predhrejeme na 180°C. Štyri veľké kusy alobalu potrieme na lesklej strane olejom. Na polovicu listov položíme plátok goudy a druhú polovicu listov položíme na goudu. Na druhý list rozdelíme povarený bulgur a stočíme do rolády.

Každú roládu zabalíme zvlášť do kusu alobalu a položíme do nákypovej formy (prehyb alobalu smeruje hore). Roládu 20 minút skôr zohrievame ako pečieme v rúre na strednej priečke pri teplote 160°C. Podávame so zemiakmi a rajčinovou omáčkou.

 

Reklamy

2 responses

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s