Špaldový koláč so šošovicou

Prísady na 1 formu s priemerom 26 cm:

200 g jemnej špaldovej múky, soľ, 160 g zákysu, 100 g masla, 1 a 1/2 zväzku reďkoviek, 80 g creme fraiche, trošku citrónovej šťavy, čerstvo mleté čierne korenie, 150 g brokolice, 1 polievková lyžica čerstvého bylinkového syra, čerstvo nastrúhaný muškátový oriešok, tuk na vymazanie formy, 500 g varenej šošovice

Doba prípravy: 1 a 1/4 hodiny

Z múky, soli, 2 polievkových lyžíc zákysu a vločiek masla vypracujeme cesto. Vo fólii necháme 1 hodinu odpočívať.

Rúru predhrejeme na 200°C. Cesto vyvaľkáme a rozprestrieme ho do tukom vymazanej formy. Vytvarujeme 1 cm vysoký okraj a naplníme varenou šošovicou. V rúre pečieme na hornej priečke pri teplote 180°C asi 25 minút.

Reďkovky umyjeme, očistíme a nastrúhame. Vytlačíme z nich šťavu a zmiešame ich s creme fraiche, citrónovou šťavou, soľou a korením. Brokolicu očistíme a rozoberieme na malé ružičky. Dáme napariť do mikrovlnnej rúry vo vhodnej nádobe na 2-3 minúty. Potom brokolicu zmiešame so zákysom, čerstvým syrom a muškátovým orieškom.

Na upečený koláč striedavo rozdelíme brokolicový a reďkovkový krém.

 

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s