Tiramisu

Počet porcií: 6

5 vajec – žĺtky oddelené od bielkov, 1/3 hrnčeka (150 g) hnedého trstinového cukru, 2 hrnčeky (500 g) syra mascarpone, štipka soli, 30 cukrárskych piškót, 1 hrnček (250 ml) silnej kávy, 200 g nastrúhanej čokolády na varenie, 1 lyžica kakaa

Príprava: 30 minút + 3 hodiny

Žĺtky s cukrom vyšľaháme takmer dobiela. Opatrne primiešame mascarpone. Z bielkov a soli vyšľaháme veľmi tuhý sneh a zľahka vmiešame do žĺtkov. Tenkú vrstvu krému rozotrieme na dno oválnej alebo obdĺžnikovej misy.

Piškóty namočíme do kávy a rozložíme na vrstvu krému na dne misy. Zakryjeme ich ďalšou vrstvou krému a trochou čokolády. Vrstvy opakujeme, kým nespotrebujeme všetky suroviny. Zakončíme vrstvou krému a čokolády a na záver dezert posypeme kakaom. Pred podávaním chladíme minimálne 3 hodiny, ideálne však celú noc.

 

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s